h1

Under fire

August 18, 2008

M-am decis brusc sa pornesc, seara, dupa cateva cumparaturi de importanta minora. Nu m-am grabit nici atunci cand am observat ca norii negri acopera cerul din ce in ce mai mult, intunecand totul in jur. Din cand in cand, se auzea, infundat, un tunet in departare.

It seemed that I was never right
Walking another sleepless dream

Pasind agale pe aceleasi strazi cunoscute de ani intregi, sunt aproape absenta. Nu fac decat sa ma opresc, machinal, in fata trecerilor de pietoni. Deja cerul se tranformase intr-un amestec de gri inchis cu albastru-cerneala. Aerul era irespirabil de cald insa de o greutate care iti patrundea prin nari, cazandu-ti in stomac precum o bucata de plumb. Atmosfera incarcata si hipnotizanta era, in acelasi timp, de un cotidian izbitor. Langa mine, o femeie incerca sa isi calmeze copila, care era prea agitata pentru a sta locului.
-Uite(aratand spre mine) vezi tu ca doamna da din picior pe strada asha ca tine?

WTF?

Doamna? Acest apelativ a inceput, de la o vreme, sa inlocuiasca precedentul domnisoara, insa pe nedreptate. Nu am in absolut niciun sens o legatura cu ‘doamna’. Ma macina faptul ca as putea parea mult mai in varsta decat sunt, ca nu-mi traiesc varsta. Ultima parte, cel putin, este in mod cert corecta.
Nu mi-am trait si nici nu imi traiesc varsta adevarata. Inca de la o varsta in care culoarea ojei a fost un subiect nou descoperit, eu mi-am luat sprintul catre o alta mentalitate. Am depasit, ocolit, multe ‘specifice’ ultimilor ani specifici celor ce incep cu ‘1’. Nu m-am uitat in urma decat foarte rar, si fara sa observ prea multe. Insa acum ma simt pierduta de-a lungul liniei vietii, si nu ma simt in stare sa arat catre un numar si sa zic, acolo sunt. Buletinul si-a pierdut demult acuratetea. Dar am ramas pana in 30. Sper.

Ajung acasa, si aceeasi oglinda afurisita de la baie imi dezvaluie un fir de par alb. Daca isi mai fac aparitia cateva surate, ma fac alba in cap si-mi las o suvita neagra, ca Susan sau Tilo.
Top that, you old demon called aging!

PS: daca va aud cu apelative gen ‘doamna’ sau ‘tanti’, va rup picioarele!

Advertisements

One comment

  1. :)))
    crazy ppl…. nu-i lua in seamaLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: